The Lark Hotel Renovation

A LOBBY DESIGNED TO ENCOURAGE CONNECTIONS

While traditional hotel lobbies focus primarily on the utility of guest check-in, The Lark Hotel lobby was reinterpreted to serve as a base camp for guests and locals to learn more about the surrounding areas and the opportunities that they hold. A large communal table and map desk facilitates this exchange of information.

A balcony walkway leading to the guest suites redirects the viewers focus away from guest room windows with angled balcony walls and secondary wood wing walls. Within the guest room domain, wing walls at the desk area provide an additional level of separation between the public and private space not found in traditional motor lodge style hotels.

ESSENTIALISM LEADS TO HIGH DESIGN

Beginning with an essentialism design intent, all items deemed necessary for the project – from the mundane to the pragmatic – were elevated to a level of high design. This was executed through local artisan built-in furniture and fixtures. A connection to place was also emphasized with the curation of the art in the guest rooms. Ten Montana artists gave each room a unique, infographic wall installation to tell the guest a story about the experiences that are waiting just outside their door.