THE GEODE HOUSE

CHALLENGING LANDSCAPE CREATES A GEM

The GEODE House is an 1,800 square foot modern residence which frames river and canyon views while sheltering the house from a busy road. The compact site posed design challenges of an adjacent highway, river, floodplain, and mature cottonwood trees. To accentuate the positive and diminish the negative site features, THINKTANK designed a rough exterior of thick walls and sloped roof to allow for a serene interior and outdoor living area. Committed to protecting the natural environment and the house, the building footprint is woven between the beautiful cottonwood trees and elevated two feet above the flood elevation.

RUSTIC MODERN

Rustic elements are added to the modern design interior with reclaimed barnwood and native found objects. The Shou Sugi Ban charred siding provides protection and interesting texture on the exterior.